Teratak Muda Friend

Sunday, September 25, 2011

~ luahan R.A.S.A biarlah B.I.N.A.S.A ~

Salam n hye u all..erm, dah tengok tajuk tu? Rasa macam lain pulak kan? Tapi ini lah hakikatnya! Okay, tak payah nak citer panjang sangat..Direct jek terus lagi baik kan! Yeayyy..itulah sepatutnya! Hari nie biar aku 'PEDAS' sikit..Alaa, bukan selalu kan..Aku peduli apa..Haa, lantak laa! Heyyy Apasal jiwa kacau aku hari nie tau..hmmm


Okay! Aku dah nak masuk Port yang sebenar dah nie..tinggal tunggu enjin panas jek nie..Huh!! Aku geram waa beb! Aiyarkkkk! kenapa? Mengapa? Siapa? bagaimana? Haihhh..macam-macam sudah aku soal nie..Tapi belum tentu ada jawapan kan? Hah! Rasa laa aku!! ~,~


A.D.I.L <<<---- Haaa..korang kenal tak perkataan adil nie? Mesti laa kenal kan! Kekadang 'adil' nie baik dan kekadang jahat! Hah..mesti korang heran kan kenapa aku cakap A.D.I.L nie seperti manusia pula (Nama orang). Sebenarnya bukan! Eh, buat apa laa aku bagi tahu dengan kamu..haih, kamu cari sendiri laa subteksnya kata-kata aku nie k! Aku memang suka berkias sikit bila menulis. Bukan tak nak cakap direct, tapi malas nak 'menyingggungkan' hati orang!..Biarlah 'Cili yang bertandang pada si mulut'...Hah! Kira macam tue laa..

Okay! Yang nie aku cakap direct jek! Aku rasa TIDAK ADIL!!! Kamu faham kah? AKU RASA KAMU PILIH KASIH!! Yang nie jujur aku cakap...Aku tak nak cakap nama, tapi biar ayat aku nie jek yang memberitahu si 'penama'!!! Banyak sebenarnya persoalan yang kau nak tanya nie..Korang boleh jawap ker?? Haa..meh aku susun soalan yang dari dulu lagi aku nak tanya, tapi asyik terbengkalai kerana 'KESABARAN' aku masih ada...Okay, aku bagi list lagi soalan nie untuk kamu..Nah Amek!! :



1. Kenapa selalu pilih kasih dengan aku?
2. kenapa aku yang dimarah walaupun bukan salah aku?
3. Kenapa orang lain buat salah, tapi aku yang kena?
4. Kenapa mahu dengki dengan aku? (masing2 ada kelebihan dan kekurangan masing2..So, commonnnn laa!!)
5. Kenapa aku saja yang tiada hak?
6. Kenapa susah untuk dengar pendapat aku? setakat dengar jek okay! Bukan suruh buat pun!
7. Kenapa membeza-bezakan orang lain2?
8. Kenapa ketidakadilan ini hanya kena pada aku??

Haa....cukup lah! nanti aku tanya soalan banyak-banyak pun bukan korang baca!
Cukup lah aku rasa puas hati sebab dapat luah! tak jugak benda nie 'beku' di hati aku kan..Haa..pandai2 lah tafsir sendiri,kalau pandai menafsirlah k!


Sorry entry aku kali nie sangat2 menjengkelkan! But Thank You kepada pembaca...Yehaaa!
~Peace No War~
There was an error in this gadget