Teratak Muda Friend

Friday, August 26, 2011

Go Mi Nam atau Park Shin Hye ~~







CIRI-CIRI LELAKI TELAH JATUH CINTA!!



1. Kawan bawak lepak..tak nak pegi..alasan nak buat asgmnt, padahal tengah gayut dengan cewek baru kenal (tanda2 mcm nie..bermaknaa anda telah JATUH CINTA!!)

2. Kawan bawak maen Futsal...terpaksa tolak kerana ada date dengan kenalan baru yang bakal2 menjadi ceweknya! bila dah sanggup tinggalkan sukan kegemaran anda...Bermakna anda telah JATUH CINTA!!

3. Syok2 anda bermain game kesukaan anda iaitu DOTA...tiba2 telefon bunyi..Rupa2nya..cewek yang anda baru kenali telah menghubungi anda..Dengan kelam kabut anda menekan punat Hp utk jawab panggilan tue..n siap buat suara macho lg...Haa..nie diaaa...Anda sememangnya telah JATUH CINTA!!

4. Ketika berada di bilik...Anda sedang ber'calling2 dgn Si Dia... Tiba2 mak masuk bilik nak hantar pakaian yg dah dilipat...tiba2 suara anda jadi pelan...sikit pon mak tak dpt dgr apa yg anda bualkan! Wah..anda sedang maluuu.. dan anda sebenarnya telah JATUH CINTA!!

5. Waktu terperanggkap dlm hujan..Anda sedang bersama si Dia di Bustop menunggu hujan berhenti..Oleh kerana terlalu sejuk, Si cewek menggeletar...Anda dengan Gentlemannya memberi jaket anda pada si Dia..Wah! Macho gitueee...takde lelaki yg nak bg jaket dia if dia sendiri pon kesejukan melainkan di sedang dilamun cinta dengan si Dia!! Hehehehe


P/S : Ok...nie belum habis lagi..tungguuu sambungan yang akan datang!! Yeayyy.... ~ To Be Continue ~

Friday, August 19, 2011

CIRI-CIRI WANITA TELAH JATUH CINTA!!



1. Selalu tengok Handphone..kot2 ada mesej dari si Dia…(tak sampai seminit, tengok lagi…bermakna anda telah JATUH CINTA!!)

2. Selalu berkurung kat bilik, sebelum JATUH CINTA selalu tengok TV kat ruang tamu bersama Family ( Kalau dah kerap dok kat bilik, makan pon susah ibu nak panggil kat bilik baru nak datang…bermakna anda telah JATUH CINTA!!)

3. Pandai senyum sendiri sebab teringat muka si Dia (Ngam2 takde org di sekeliling, di sana laa waktu untuk berangan-angan di bawa keluar DATE dengan si Dia…jika perkara ini berlaku…anda telah JATUH CINTA!!

4. Sebelum nak tido, lelapkan mata sebentar untuk berangan-angan dapat berkahwin dengan MR. RIGHT…dalam pada itu juga, golek2 kat tilam sambil tersengih-sengih sendiri…ini bermakna anda telah JATUH CINTA!!

5. Bila berdepan dengan si Dia, muka jadi merah..kelakuan dah tak tentu hala dah, berdebar semacam nak jatuh jantung tue kat bawah kaki..Aduiii…JATUH CINTA laa anda tu sebenarnya…hehe)


Haa...belum habis lagi nie...teruskan mengikuti blog ini...To be Continue ~
~Peace No War~

MINAH TUDUNG REMPIT PETANG TADI!!


Salam n hye u all…nak dengar citer tak? haa..meh sini…ada citer GEMPAK beb!! Petang tadi I nampak Minah Tudung REMPIT woo…HEBAT dowh!! lelaki tak TERCABAR ker bila dengar sekarang Minah Tudung pon dah pandai REMPIT…Wowww…klasss gitueee…hehehe…Haa…nak dijadikan citer, tadi petang masa I nak balik ke rumah. I tengah naik motor time tue…panas gilerr petang tadi..i pecut laa, rasa nak sampai rumah dengan secepatnya…Wah, bulan2 puasa pon tak sabar I nie kan..adeh!! hehe…Tup..tap..tup..tap….TIBA2 ada motor lebih laju dari I…Aikk, dalam hati nie…sapa pulak nak lumba dengan aku nie…tak boleh jadi nie! I kejar laa balik motor 2…Dah dekat dengan dia tue, I berkata-kata sendiri.. “Rempit mana plak nie, awat KEPIT jek nie?” …FUH!! giler laa…betapa TERKEJUTNYA MY HEART!! (terperanjaaatttt boboyyyyy ~ Ala2 mamat Sepah ~ hehehe) Nak tau?? Minah Tudung beb yang bawak motor tue…gilerrr laa, lajuuu woo dia bawak..siap ada gaya2 rempit bawak motor dowhh!! Fuhhh!! HEBAT WOO…SALUTE U…hehehe…Sekian! ~Peace No War~

Malam Nie Update Blog...Tungguuuuu...Ada Citer BESTTT!!


Salam n hye u all...sorry lama x update blog....ok..jgn risau..malam nie ada citer menarik yg i nak kongsi...jgn lupa TERJAH k!! hehehe....Ok chaw dulu...Sekian! ~Peace No War~

Tuesday, August 9, 2011

KUMPULAN 'Tanak Borneo' MENJUARAI PERTANDINGAN SAYEMBARA LAGU PUISI 2011 ZON SABAH




Salam n hye u all...bertemu kembali bersama saya...hehe...sory lama tak update blog nie...skrg baru ada kesempatan utk update blog sebab tengah cuti semester..ok, supaya tak lari tajuk, meh saya citer pasal kemenangan kumpulan 'Tanak Borneo' nie k..citernya bermula (chewah! ingat ini cerpen ka?! hahaha) ok..ok...seriusssss!! Pada 9 Julai yang lalu..Kumpulan 'Tanak Borneo' yang dianggotai oleh Terry, Daniel, Kojek, Kimi dan saya sendiri telah memenangi pertandingan Sayembara Lagu Puisi yang dianjurkan oleh RTM, Sabah. Terdapat beberapa pilihan puisi yang diberi dan kumpulan kami telah memilih puisi yang ke-4 kalau tidak silap saya. Nak dijadikan cerita, pada 9 julai tersebut, pada pagi 2 saya ingin berangkat pulang ke rumah daripada UMS kerana cuti semester telah bermula. Time kat Putatan, kojek call saya...then dia ckp, ada pertandingan di RTM hari 2 jugak! Tapi masalahnya, saya dah nak balik rumah (rindu rumah laaa katakan...dah lama tak balik rumah...huhu) Haa...nak tau?? hari nie jugak laa ada perhimpunan BERSIH...jammed giler jalan raya..dah laa panas time 2..migrain gilak!! Saya buat keputusan, saya pegi jugak. Dari Putatan, saya balik p UMS. Ngam kat Bulatan UMS 2 saya berhenti n call Terry tanya dorang kat mana..FUH!!! kecewa jugak laa bila tau dorang dah kat RTM...terpaksa laa saya pusing balik p KK nak p RTM! Panas time 2 tuhan jek laa yang tahu..huhu...Dah laa banyak jalan tutup, gara-gara perhimpunan BERSIH, tak tau bersih ker tak! hmmm...Pape pon..akhirnya saya sampai jugak laa kat RTM KK. Saya sempat lagi baring kejap..sbb pertandingan bermula jam 8 malam. Saya latihan kejap n hafal puisi 2..Haa, time 2 pengacara dia c Ampal (Abu Bakar Ela)...Best kalau dia mengacara..Lawak!! Berdebar gilak jugak laa kumpulan kami waktu 2...yelah nervous!!...Pape pon Alhamdulillah Syukur sebab kami telah menjuarai pertandingan tersebut...Ada hikmah jugak laa di sebalik apa yang berlaku dengan saya sebelum sampai di RTM...hehe...Kumpulan 'Tanak Borneo' akan mewakili Sabah ke Angkasapuri Kuala Lumpur untuk pertandingan Sayembara Lagu Puisi ini bagi peringkat Kebangsaan pulak!...Ok, kepada orang2 Sabah sekalian..Jangan lupa sokong Kumpulan 'Tanak Borneo' ar...Semoga kami akan memenangi pertandingan tersebut dan mengharumkan negeri Sabah...sekian! ~Peace No War~
There was an error in this gadget