Teratak Muda Friend

Tuesday, June 28, 2011

PHOTOSHOP MANIPULATION : 'Evil Of The Year'



Percubaan nak wat manipulation...sila beri komen yang membina..TQ ^_^

Sunday, June 26, 2011

TUKAR LAYOUT BARU ^_^

Salam n hye u all...hehe...aku baru jek tukar layout baru kelmarin...chewah! itu pon mau kongsi kan..hahaha...tapi mcm tak best plak layout nie tau! byk yg belum aku tau..hohok...pape pon aku explore jek laa dulu erk..hehe...ok itu jek aku nak kongsi...roger n out!! hahahah....ok dadaaaaa....(Peace No War)

Friday, June 24, 2011

SMART GILER DIER!! CAIRRRRRRR BEB!! HAHAHA

Aku buka fb tadi...aku tengok macam ada cahaya-cahaya jek nie..rupanya ada orang tukar profile picture baru laa!! SMART BEB!! aku sukaaaaaaaaaa.....Cairrr Dowh! hahaha...pape pon biar laa rahsia sapa orang yg aku maksudkan nie! hehe...pape pon....Kau sangatttt cumilllllll!!!! hehehe...Aku sengaja taip di sini sebab aku takut lupa bila tarikh muka kau bercahaya! haha

Hari nie Takde Pape yang Best Nak Kongsi...Huhu

Salam n hye u all...korang sihat tak? kalau tak sihat, p laa jumpa bidan ker ape ker...hehe, hari nie borink giler dowh...sempat plak aku update blog...selalunya aku taip kat word dulu, pas 2 kalau ada masa baru laa aku post kat blog...hehe...erm, hari nie tekde yang menarik yang aku nak kongsi...huhu..pape pon hari nie aku ada presentation...erm, pagi2 plak 2...adoiiii, dah laa aku ngantok beb! apa yang aku cakap pon aku tak tau laa...Yang tak leh blah, aku plak 1st bentang...adeiiii, malapetaka betol laa! hehe...macam2 laa aku kena komen tadi...berdesing jugak telinga beb kena komen ole lecturer! hahaha...pape pon kita amek jek laa yg baik 2 kan...yg jahat 2 kita buang jaoh2...kat pluto pon ok jugak! hahaha....Haa, bkn itu jek keja kitorang tadi, pas abis kelas, buat storyboard lagi untuk filem...adeiii, penat beb! makan pon xda! hoho...pas balik kat bilik dlm jam 4 ptg kot, baru laa beli nasi kat cafe...ramai orang plak tue..ohoiiii, perut aku dah laa berkroke! siap lagu rock lai...bukan calang-calang beb! usus di dalam pon menari2 dah! haha....Ops, lupa plak...tadi aku ada hantar surat ket pejabat atas tue...malas laa aku nak gtaw pejabat apa...nnt jd isu plak kn??...hehe, takde laa..nak citer kat korang nie...td masa aku kat pejabat 'atas' 2, punya laa men biadap pekerja kat sana! adeiii mau jek aku baling kertas 2 kat muka dia...haih!! sabar...sabar....dah tau jam 2.40, mesti laa masuk pejabat pas rehat kn...nie batang idong pekerja pon xda! bila dah sampai, kurang ajar plak style dia ckp...xda kesopanan langsong!! bole2 dia ckp mcm nie..'haa, ko nak ape??' kuang Ajorrrrrr betuiiiiii pnya ayat...mcm 2 ker nak layan tetamu?? haihhh sabar jek laa aku...lepas 2, dia b'cerita dgn kawan dia, ketawa terkekek-kekek mcm pontenak..padahal ramai lg tetamu yg lain! adeiii xda adab langsong laa org tue! emm..ermm...ermm..sedar2 laa beb! kau tue dah b'kerja, tunjukkan laa cara pekerja...hmmm...pape pon sampai sini jek laa aku coret2 erk...penat sdh tangan aku menaip nie taw! hehe..k laa dadaaaaaa...(Peace No War)

Update Blog Lagi : Macam-Macam!!

Salam n Hye u all….Haa, I datangggg lagiiiii…hehehehe…ceh! gedik pulak!!! hahaha….erm, nak citer apa nie erk…saja nak update blog nie jek…macam takde pape jek dengan blog nie kalau I juz kongsi karya2 I kan?? I pon dah jarang hasilkan karya nie sebab kitorang bz laa skrg…macam2 asggmnt kitorang kena buat…so, mana laa sempat nak buat karya kan…kalau nak buat karya nie bukan senang, kita nak cari ilham tue yang payah…selalunya ilham tue automatic jek datang sendiri…tapi tue pon kalau ada masa nak buat karya kaan….hmmm, sebenarnya I rindu dah nak buat karya nie, tapi nak buat mcm mana kan tak cukup masa…ruang masa agak terhad sekarang…hehe…pandai2 jek aku nie cipta ayat sendiri! haha…haaa, korang jangan heran laa yer kalau aku selalu guna ‘I’ ‘aku’ ‘saya’ utk membahasakan diri aku…biasalahhh… mcm tue laa…kalau nak citer gedik2 sikit yang buat orang menyampah…haaa ‘I’ tue laa yang best kita guna…alaa, biasa laa kan..nak sindir2 secara halus punyerrrr…boleh kan?? hehehe….ok laa…waa chaw duluuuuuu..(eh ada ‘wa’ pulak lagi..hehehe) yang nie style brutal sikit….boleh jugak laa kan?? hehe…eh, kalau tak boleh pon, aku peduli apeeee…blog aku maa…hahaha…takde laaa, gurau jek k..hehe (I nie baik tau, tak jahat punyerrrr…hehehe)…..ok laa last dah nie..dadaaaaa…(Peace No War)

Thursday, June 23, 2011

PERLUKAH UNTUK BERLAGAK HEBAT, TAPI HAPRAK!!

Salam n hye u all…ermm aku nak kongsi sesuatu nie, tapi aku mau korang yang baca nie harap-harap dpt pengajaran laa yerr…Haa, mcm nie laa… aku nak tanya korang, PERLU ker kita nak berlagak HEBAT??? Tapi HAKIKAT kita tak tau apa2 pon…Juz, org kata… ‘Hebat2 u tue pon, hebat kat mulut jer….senang cakap, mcm nie laa…pandai GORENG laa…bab2 kelentong nie..mmg u laa KETUA..Hebat mengalahkan MAWI punyer hebat time dulu2 laa…skrg Mawi ‘power’ takde dah…Haa, aku rasa mcm tue laa ‘hebat’ orang tue….HEBAT BUKAN?? ( HEBAT MENGELENTONG)….Syabassss!!! ….Apa yg aku nak kongsi nie bkn apa…aku bukan nak salahkan u laa, tapi agak2 laa erk…u nie pandai jek cakap orang tak tau pape, tapi sebenarnya u lagi laa tak tau satu pon…yang u tau i rasa, nie jek laa ‘KAKI KELENTONG’….Haa, u dah boleh dapat anugerah dah nie…rasanya kalau ada award pasal ‘style’ u nie…I rasa confirm u akan menang…tak gitu kawan2??..... Haa, macam nie jek laa erk…kalau laa u terbaca kan, harap2 u berubah laa erk…tak payah laa nak HIPOKRIT nie, tak ke mana jugak tue…u harus ingat, KEADILAN ada di mana2 tau…mungkin u selalu selamat, tapi pada suatu ketika u akan tumbang jugak…Kita ikut cara ‘RODA’ jek…Kadang2 u kat atas, Dah tau kat atas tue..jangan laa pulak nak berlagak hebat, u mesti ingat roda tue sentiasa berputar tau….u ingat roda tue stay jer ker kat 1 tempat..TAK..OK!...u pasti juga berputar kat bawah…So, nasihat I kat u laa kan, bila u rasa u dah kat atas, u tengok2 laa kat bawah sebab dulu u pon kat bawah tau…sama jer dgn org2 lain, tapi bila u dah naik sikit, u dah mula berlagak pulak erk…memang mcm tue ker perangai manusia?? bila dah senang, dia rasa dia laa paling hebat kat dunia nie kot…tapi bila dah susah, kuman pon dia nampak beb untuk mintak pertolongan… Wah! hebat jugak manusia kan…..sangat2 ‘berbakat’…Nasihatkanlah kawan2 kita kalau mereka mulai lalai dengan ‘keindahan’ dunia nie…Set kat minda korang, Hidup nie SEMENTARA jer tau…nnt kita ‘lapor diri’ jugak balik ke tempat asal kita…So, kita saling laa ingat-menginggati yer..tak lupa jugak kpd I sendiri, bila I lupa, u all ingat-ingatkan laa erk…share2 laa nasihat2 korang k..sharing is caring maaaa…hehehe…Ok laa, sampai sini jer laa celoteh I hari nie…lain hari I sambung lagi erk…Dadaaaa…..(Peace No War)

Thursday, June 16, 2011

Wah ! Lama Tak Update Blog.....

Hye....lama plak tak update nie blog tau...xda masa laa, bz beb! huhu....mau wat karya pon x sempat...adehhhh...so mcm laa nie?? apa laa mau citer nie?? xda apa2 kn...hoho....ermm, ada tension cket jugak laa...semua org cuti 4 bulan...tp kami ada sem pendek plak! huhu...tp xpa laa...adat belajar kan? kan? kan? :) Erm...tp yg wat giler skrg nie...BANYAK ASGMENT BEB!!!! adoiiiii....mau pecah jek x kepala nie...tiap hari ada keja...waduhhh!! gawat nie dong!! hehe....pape pon terima jek laa labu..:) Byk btl aku celoteh nnt...xda jugak org baca! hahaha...baa, chaw dulu yaa....dadaaaa...Peace No War..Yeahh!!!

'Ikutlah Kata Hatimu' ~ AchieyQ Yma @ Arioniki ~
There was an error in this gadget