Teratak Muda Friend

Thursday, June 23, 2011

PERLUKAH UNTUK BERLAGAK HEBAT, TAPI HAPRAK!!

Salam n hye u all…ermm aku nak kongsi sesuatu nie, tapi aku mau korang yang baca nie harap-harap dpt pengajaran laa yerr…Haa, mcm nie laa… aku nak tanya korang, PERLU ker kita nak berlagak HEBAT??? Tapi HAKIKAT kita tak tau apa2 pon…Juz, org kata… ‘Hebat2 u tue pon, hebat kat mulut jer….senang cakap, mcm nie laa…pandai GORENG laa…bab2 kelentong nie..mmg u laa KETUA..Hebat mengalahkan MAWI punyer hebat time dulu2 laa…skrg Mawi ‘power’ takde dah…Haa, aku rasa mcm tue laa ‘hebat’ orang tue….HEBAT BUKAN?? ( HEBAT MENGELENTONG)….Syabassss!!! ….Apa yg aku nak kongsi nie bkn apa…aku bukan nak salahkan u laa, tapi agak2 laa erk…u nie pandai jek cakap orang tak tau pape, tapi sebenarnya u lagi laa tak tau satu pon…yang u tau i rasa, nie jek laa ‘KAKI KELENTONG’….Haa, u dah boleh dapat anugerah dah nie…rasanya kalau ada award pasal ‘style’ u nie…I rasa confirm u akan menang…tak gitu kawan2??..... Haa, macam nie jek laa erk…kalau laa u terbaca kan, harap2 u berubah laa erk…tak payah laa nak HIPOKRIT nie, tak ke mana jugak tue…u harus ingat, KEADILAN ada di mana2 tau…mungkin u selalu selamat, tapi pada suatu ketika u akan tumbang jugak…Kita ikut cara ‘RODA’ jek…Kadang2 u kat atas, Dah tau kat atas tue..jangan laa pulak nak berlagak hebat, u mesti ingat roda tue sentiasa berputar tau….u ingat roda tue stay jer ker kat 1 tempat..TAK..OK!...u pasti juga berputar kat bawah…So, nasihat I kat u laa kan, bila u rasa u dah kat atas, u tengok2 laa kat bawah sebab dulu u pon kat bawah tau…sama jer dgn org2 lain, tapi bila u dah naik sikit, u dah mula berlagak pulak erk…memang mcm tue ker perangai manusia?? bila dah senang, dia rasa dia laa paling hebat kat dunia nie kot…tapi bila dah susah, kuman pon dia nampak beb untuk mintak pertolongan… Wah! hebat jugak manusia kan…..sangat2 ‘berbakat’…Nasihatkanlah kawan2 kita kalau mereka mulai lalai dengan ‘keindahan’ dunia nie…Set kat minda korang, Hidup nie SEMENTARA jer tau…nnt kita ‘lapor diri’ jugak balik ke tempat asal kita…So, kita saling laa ingat-menginggati yer..tak lupa jugak kpd I sendiri, bila I lupa, u all ingat-ingatkan laa erk…share2 laa nasihat2 korang k..sharing is caring maaaa…hehehe…Ok laa, sampai sini jer laa celoteh I hari nie…lain hari I sambung lagi erk…Dadaaaa…..(Peace No War)

0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget