Teratak Muda Friend

Tuesday, August 9, 2011

KUMPULAN 'Tanak Borneo' MENJUARAI PERTANDINGAN SAYEMBARA LAGU PUISI 2011 ZON SABAH




Salam n hye u all...bertemu kembali bersama saya...hehe...sory lama tak update blog nie...skrg baru ada kesempatan utk update blog sebab tengah cuti semester..ok, supaya tak lari tajuk, meh saya citer pasal kemenangan kumpulan 'Tanak Borneo' nie k..citernya bermula (chewah! ingat ini cerpen ka?! hahaha) ok..ok...seriusssss!! Pada 9 Julai yang lalu..Kumpulan 'Tanak Borneo' yang dianggotai oleh Terry, Daniel, Kojek, Kimi dan saya sendiri telah memenangi pertandingan Sayembara Lagu Puisi yang dianjurkan oleh RTM, Sabah. Terdapat beberapa pilihan puisi yang diberi dan kumpulan kami telah memilih puisi yang ke-4 kalau tidak silap saya. Nak dijadikan cerita, pada 9 julai tersebut, pada pagi 2 saya ingin berangkat pulang ke rumah daripada UMS kerana cuti semester telah bermula. Time kat Putatan, kojek call saya...then dia ckp, ada pertandingan di RTM hari 2 jugak! Tapi masalahnya, saya dah nak balik rumah (rindu rumah laaa katakan...dah lama tak balik rumah...huhu) Haa...nak tau?? hari nie jugak laa ada perhimpunan BERSIH...jammed giler jalan raya..dah laa panas time 2..migrain gilak!! Saya buat keputusan, saya pegi jugak. Dari Putatan, saya balik p UMS. Ngam kat Bulatan UMS 2 saya berhenti n call Terry tanya dorang kat mana..FUH!!! kecewa jugak laa bila tau dorang dah kat RTM...terpaksa laa saya pusing balik p KK nak p RTM! Panas time 2 tuhan jek laa yang tahu..huhu...Dah laa banyak jalan tutup, gara-gara perhimpunan BERSIH, tak tau bersih ker tak! hmmm...Pape pon..akhirnya saya sampai jugak laa kat RTM KK. Saya sempat lagi baring kejap..sbb pertandingan bermula jam 8 malam. Saya latihan kejap n hafal puisi 2..Haa, time 2 pengacara dia c Ampal (Abu Bakar Ela)...Best kalau dia mengacara..Lawak!! Berdebar gilak jugak laa kumpulan kami waktu 2...yelah nervous!!...Pape pon Alhamdulillah Syukur sebab kami telah menjuarai pertandingan tersebut...Ada hikmah jugak laa di sebalik apa yang berlaku dengan saya sebelum sampai di RTM...hehe...Kumpulan 'Tanak Borneo' akan mewakili Sabah ke Angkasapuri Kuala Lumpur untuk pertandingan Sayembara Lagu Puisi ini bagi peringkat Kebangsaan pulak!...Ok, kepada orang2 Sabah sekalian..Jangan lupa sokong Kumpulan 'Tanak Borneo' ar...Semoga kami akan memenangi pertandingan tersebut dan mengharumkan negeri Sabah...sekian! ~Peace No War~

0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget