Teratak Muda Friend

Sunday, February 19, 2012

Aku Suka Pengalaman Baru

Salam n hye u all ;) selamat menjamu entry terbaru aku k! hehe.. harap2 jamuan kali nie menarik yaa...ahdoiii..hahaha, okay2..bak kata aku selalu, lebih baik straight to the point okay! ;)


Okay mengenai tajuk entry kat atas tue..haa, macam nie laa citernya..aku sekarang tengah praktikal selama enam bulan kat area Seri Kembangan..alaaa kat Mines tue..korang tau tak? haa..pada yang tau tue...alhamdulillah..kalau tak tau tue..cari laa kat goggle maps! confirm jumpa tue! hehek...



Gambar Hiasan Sahaja!!


Haa..bercerita tentang kisah praktikal aku nie..mula2 masuk keja, sudah dapat tugas... nak tau apa tugasnya?? haa..baca skrip filem baru yang bakal-bakal dipilih untuk pengambaran!! ada 7 skrip aku kena baca waktu tue... lepas tue kena suruh buat script evaluations plak..ahdoiii...mula2 tue mata nak rabakkkk dowh baca skrip bebanyak! ohoiii..almaklumlah aku nie bukan orang yang kuat membaca..huhuk! (sape yang baca nie, jgn tiru gaya sy tau! hehe.. sokonglah slogan nie --> MEMBACA AMALAN MULIA ;)


Pada mulanya praktikal di tempat baru nie, semuanya macam tak kena jek..yelah kan budak baru laa katakan..banyaklah masalah yang tiba..mula2 sesat (rasa nak tergelak pulak bile teringat balik..HAHA) lepas tue pasal parking keta pulak..haa, siap kena warning lagi keta kami sebab tak boleh parking sesuka hati kat sana..ahdooiii nasib baik tak kena rantai tayar..just WARNING jek!! HAHA...okay, pape pon itu pengalaman yang sangat melucukan buat aku dan member aku.. hehe, lepas tue..bila masuk pejabat pulak...aku jumpa laa dengan orang ofis yang urus kami..perghhhhhh!! KEREKKKK dowwhhhhh merekaaa-merekaaaa dan merekaaa ini...fuhh!! mula2 tue rasa tangan aku nie nak naik jek kat muka DONAT-DONAT itu..nasib laa baik KESABARAN aku masih suci..(Whoaaa ayattt powerrr dowhh!! HAHA)


Aku rasa MASA, WAKTU, TIME atau ape jek laa yang berkenaan dengan JAM YANG MULAI MERANGKAK SETIAP SAAT...fuhhh!! singkat rupanya HIDUP kita kini.. mampukah untuk aku hidup berdikari?? sedangkan sebelum ini semua family aku tanggung! tapi bila aku duduk berjauhan dengan family nie, baru laa aku rasa hidup ini bukanlah mudah seperti merasai jiwa REMAJA kita dulu2..alaaa, yang asyik nak ENJOYYYY jek tue! haa..mulai sekarang baru aku kenal ERTI HIDUP yang kadangkala memerlukan KETABAHAN yang kuat dan haruslah sentiasa REDHA dengan apa yang telah kita lakukan..pastikan IKHLAS itu sentiasa bersama kita..mudah-mudahan Tuhan akan memberkati KEHIDUPAN HAMBANYA YANG LEMAH INI :'(


PENGALAMAN..PENGALAMAN...PENGALAMANNN...fuhhh!! dalam hidup aku nie, aku memang sangat sukakan PENGALAMAN! aku suka benda yang baru..aku suka MENJELAJAH MINDA BARU..di situ laa aku dapat membaca MINDA-MINDA orang sekelilingku..sesungguhnya aku bukanlah dukun, bomoh atau yang sewaktu dengannya..aku hanyalah insan lemah yang suka MEMERHATI gelagat manusia milik ALLAH ini..seterusnya aku MENGOREK PENGAJARAN di sebalik pemerhatianku..

okay..aku rasa dah terlalu jauh aku berceloteh daripada tajuk di atas..ahdoiii, ade ku KESAH?? ini entry aku..bukan entry kau!! HAHAHA..opsszzz juz kiddingg bebehhh ;) hmmm apa kata aku tamatkanlah citer aku nie..hilang idea dah dowwhhh..huhukkk...banyak benda menganggu, so..layannn jek laa k! hurghhh

Aku bukanlah siapa-siapa.. aku cuma PENCINTA SENI yang tidak KAYA harta benda, cuma KAYA ramah mesra..sekiannn entry terbaru aku yang sangat membosankan kot! ;) ~Peace No War~

3 comments:

nadia arrumaisha said...

all the best and semoga dipermudahkan Allah setiap urusan kamu ya

http://khalilahaoki.blogspot.com/ said...

Done Following your Blog! Im new on Blogging! do Drop By and Being my Friends 2!

AchieyQ said...

nadia : yaa..tq ;)

Post a Comment

There was an error in this gadget