Teratak Muda Friend

Tuesday, March 20, 2012

Tips Elak Kaki Berbau!!

Kaki Berbau?? Risau, Malu, Segan,.. Haa, macam-macam perasaan bila mengalami kaki berbau nie kan? Tapi kadang-kadang orang yang mengalaminya nie buat dekkk jek, Tapi masalahnya orang yang terhidu tue yang rasa nak pengsan derr!! ;)

Okay, aku cuba nak berkongsi dengan korang semua yer, macam mana nak hilangkan bau pada kaki anda??


Pertama : Kepada anda yang mempunyai masalah kaki berbau, jangan coba-coba untuk tidak memakai stoking ketika anda memakai kasut. Tak kesah laa kasut ape pon, yang pasti..korang kena guna stoking! Tapi pastikan stoking yang korang pakai tue mestilah stoking yang menyerap peluh okay! ;)


Kedua : Cuci kasut anda, paling minimum pon.. 2 kali seminggu, kalau nak cuci hari-hari pon boleh jugak. So, kena sediakan dua kasut laa.. (nie khusus kepada pelajar sekolah).. bila korang rasa kasut korang bau ashemmmm akan datang, so..sblm akan datang tue..eloklah anda mencuci kasut itu! So, anda tidak akan malu dengan kawan-kawan lagi ;)


Ketiga : Okay, bila dah tau kaki anda berbau, eloklah anda membasuh kaki anda dengan air garam..Rendam laa dalam 15 minit macam tue..selamat mencuba ;)

Keempat : Haa, korang jugak boleh beli spray untuk kasut anda untuk mengelakkan ia berbau! Alaa..senang jek, pegi supermarket..cari laa kat sana, macam2 brand ada..so, korang pilihlah brand ape yang korang suka! ;)

Kelima : Okay, bila kaki korang berpeluh..pasti akan mengeluarkan bau-bau yang kurenggg m’yenangkan..so, bila dah rasa kaki anda berbau..plezzzz laa korang jangan buka kasut korang sebelum sampai rumah! Takut nanti orang sekeliling anda pengsan bila terhidu ‘haruman ajaib’ anda itu.. ;)

Okay laa..setakat nie, itu jek laa dulu yang saya kongsikan kepada korang ek..sekiranya ada apa2 pertanyaan, komen jek ;) ~ Peace No War~

p/s : Bila tercium bau kaki..OMG pengsan!

1 comments:

Fadzmie Mohamad said...

Buat terapi ikan tu macam okay gak an. Haha.

Post a Comment

There was an error in this gadget