Teratak Muda Friend

Monday, March 19, 2012

Tips Hilangkan Mengantuk Di Pejabat

Halluuuu guy’s…Haa, sape2 yang ada kat pejabat sekarang tue yang tengah mengantok..Meh sini..baca tips-tips berguna nie supaya anda tidak merasa mengantok lagi.. Silakan baca yer., lakukan perkara ini untuk mengatasi ‘Ketermengantukan’ anda ;)

Wah, Bestnyerrr dapat tdo bawah meja! ;D

Oh nooo! aku mengantukk!! ;D

1.   1. Toleh kanan, toleh kiri, toleh depan dan toleh belakang.. seterusnya berdiri dan berjalan ke arah bilik pejabat Boss. Ketuk pintu dan masuk, bisik kat telinga Boss macam nie “ Boss, waa penat laa..rasa ngantok sangat, boleh tak waa tdo..tak lama, 8 jam jek…cukup laa utk waa rasa segar kembali”… Boss pasti akan senyum dan melepaskan satu PANGGGGGG!!! (Haa, bila dah kena PANGGG tue, confirm tak ngantok lagi.. Selamat Mencuba ;)

2.      2.   Toleh kanan, toleh kiri, toleh depan dan toleh belakang.. seterusnya berjalan ke arah teman sejawat anda dan ketuk kepala dia dan cakaplah macam nie…” Sorry, itu hanya permainan untuk hilangkan mengantuk, nak join??” …Kawan anda tak dapat berkata apa-apa lantas mengambil  kerusinya lalu menghentakkan ke kepala anda dan berkata “Okay, dah join dah..Terima Kasih kerana menjemput saya untuk bermain”.

3.      3.   Toleh Kanan, toleh kiri, toleh depan dan toleh belakang.. seterusnya lompatttt…lomppaat!! Lompattt!! Lompattt tinggi lagi..Bila ada orang lalu, terutama sekali bila Boss lalu..sepak kakinya, sepak kanan, sepak kiri, sepak depan dan sepak belakang! Lalu berkata “ Fuh, best tak lompat tinggi kat pejabat nie Boss? Tak nak join ker? Orang pendek lagi Boroi seperti Boss nie, ngam lakukan exercise spt nie supaya boleh tinggi sikit dan boroi tue turun sikit! ;D 

Cara-cara membersihkan Tandas ;D
      
4.       4.  Toleh Kanan, toleh kiri, toleh depan dan toleh belakang.. seterusnya pergi ke Tandas, kunci pintu tandas, buka paip air dan ambil sabun pencuci tangan. Tuang sabun pencuci tangan di keseluruhan lantai tandas, Ambil Mop, siram lantai dengan air dan mulakan pekerjaan baru anda sebagai ‘Cleaner’. Almaklumlah, clearner dah berhenti. ;D

Twitter & Facebook ;D

5.      5.  Toleh Kanan, toleh kiri, toleh depan dan toleh belakang.. seterusnya buka laptop anda dan mulakan dengan menaip Facebook, Twitter, YM, Blogger, youtube dan apa2 saja yang anda suka laa.. mainlah sepuas hati anda, tapi paling mujarab untuk hilangkan mengantuk anda ialah anda disarankan untuk Ber’Chat di facebook dan Ber’Tweet di Twitter bersama2 dgn Boss anda! Selamat Mencuba ;)

Sekian sahaja Entri saya..jangan lupa untuk aplikasikan tips-tips yang berguna ini sekiranya anda ingin melambaikan tangan anda daripada syarikat! ;D Okay laa, waachaw dulu.. Jumpa di nexxxttttt entri yaw!! ~Peace No War~

2 comments:

Iera balqis said...

wahh ! mmg cool gler la..hehe ^^

AchieyQ said...

hahaha..selamat mencuba yerr..confirm di lain hari tak ngantok lagi ;p

Post a Comment

There was an error in this gadget